Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bahreyn, ‘Ortadoğu’daki Askeri İttifaklar’ konulu konferansa hazırlanıyor! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahreyn, ‘Ortadoğu’daki Askeri İttifaklar’ konulu bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Konferans, askeri teçhizat ve askeri sistemlerin tedarikçileri ve imalatçıları da dâhil yaklaşık 120 firmanın katılımıyla 16-17 Ekim tarihleri arasında Manama’nın ev sahipliği yapacağı 2017 Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek.

2017 Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife’nin gözetiminde ve Şeyh Nasır bin Hamad el-Halife başkanlığında gerçekleştirilecek. MEMAC olarak da bilinen Orta Doğu’daki Askeri İttifak Konferansı’na, bölgesel ve uluslararası arenada önde gelen askeri liderler ve diplomatlardan oluşan bir grup katılacak.

Konferansın organizatörlerinden biri olan Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Şeyh Abdullah bin Ahmed el-Halife, MEMAC Konferası’nın, bölgenin savunma ve kollektif güvenliğinde askeri ittifakların oynayabileceği kritik rolü anlattığını belirtti.

Strateji yaklaşımının siyasi, diplomasi ve askeri eylem arasındaki ilişkiye dikkat çektiğini belirten Şeyh Abdullah bin Ahmed, bu durumun her biri, kendi politik stratejilerine sahip devletlerarası bağlantıları sağlayan anlaşmaların güvence altına alınmasının ne kadar zor olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Konferans, üst düzey askeri yetkililerden oluşan bir heyetin ve dünyadaki savunma çevrelerinin kıdemli temsilcileri ve Bahreyn’de ikamet eden diplomatların katılımıyla 16 Ekim tarihinde başlayacak. Katılımcılar arasından en çok göze çarpan isim ise, NATO eski Komutanı Amerikalı General Wesley K. Clarke.

Organizatörler, Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’na 3 bin uluslararası ziyaretçinin katılmasını bekliyor.