Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Papa’nın Kolombiya ziyareti, uyuşturucu kaçakçılarını kınaması ile bitti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Papa Franciscus, Kolombiya’nın dünya uyuşturucu merkezi olan Medellin şehrine yaptığı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, bu şehrin kendisine uyuşturucu için kiralanan katilleri hatırlattığını söyledi.

Papa, cumartesi günü, 1993 yılında öldürülen Pablo Escobar çetesinin merkezi olan Medellin’de bir milyondan fazla kişinin karşısına çıkarak, bu anıyı ölümsüzleştirmek için cesaretlendirici mesajlar dile getirdi.

Lamacarina Stadyumu’nda halka seslendi

Papa, Lamacarina stadyumunda toplanan binlerce din adamına, “Aldatılmış olan gençler, uyuşturucu için kiralanmış katiller tarafından yok edildi. Medellin bana bunu hatırlatıyor” şeklinde hitap etti.

1991 senesinde Escobar tarafından yönetilen bombalı saldırıda, Lamacarina stadyumunda onlarca insanı öldürmüştü. Ancak, binlerce ölüme rağmen Escobar’a hala hayranlık duyuluyor.

Uyuşturucu kaçakçılığını ‘yayılmış bir kanser’ olarak tanımlayan Papa, ülkede en çok kilisenin yer aldığı, aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığı için küresel bir merkez olan ve geçmişini unutmakta zorluk çeken bu şehri Kolombiya ziyaretine dahil etmeye karar vermişti.

“Pablo Escobar’ın satışları daha iyi”

1980’lerde Medellin’de Escobar tarafından inşa edilen popüler bir semtte hediyelik eşya satan Yamil Zapata, “Bugün herkes Papa Françis’in ziyareti anısına parçalar istiyor, ancak Pablo Escobar’ın satışları daha iyi” dedi.

Papa’nın ziyareti, hükümetle Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FARC) isyancıları arasındaki ihtilaflı barış anlaşması ve ülkedeki son asi grup olan Ulusal Kurtuluş Ordusu ile yapılan ateşkes sonrasında geldi.

“Yenilenme bizi korkutmamalı”

Papa Francis Medellin’deki konuşması boyunca, kiliseyi Kolombiya gibi ülkelerde uzlaşmayı teşvik etmek ve yoksulların acısını hafifletmek için yeniden örgütlenmeye çağırarak, “Yenilenme bizi korkutmamalı” dedi.

Arjantinli Papa sözlerine şöyle devam etti, “Kolombiya’da havarilerin ve İsa Mesih’in yaşam biçiminin takip edilmesini gerektiren birçok durum var. Özellikle de şiddet içermeyen eylemler, uzlaşma ve barış içinde somutlaştırılmış sevgi.”

Papa, Karayipler’de önemli bir turistik bölge ve aynı zamanda ülkenin en yoksul kenti olan Kolombiya’ya ziyareti ile gezisini bitirerek Roma’ya döndü.