Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Londra’daki konferansa Doha engeli | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Katar muhalefeti Doha rejiminin, Perşembe günü Londra’da yapılması planlanan konferansı bozmaya yönelik girişimlerine tepki gösterdi.

Muhalefet, Katar rejiminin konferansı sabote etmeye çalışması ve İngiliz parlamentosunu boykot yapmaya zorlaması yüzünden, ‘Uluslararası güvenlik ve istikrar açısından Katar’ konferansının sıkı güvenlik önlemleri altında yapılacağını açıkladı.

Konferansta, demokrasi, insan hakları, özgürlük ve terörle mücadele konularını görüşmek üzere, Katar vatandaşları olan dünya siyasetçilerinden ve akademisyenlerden birçok isim yer alıyor. Ayrıca konferans, mevcut kriz için mantıklı bir çözüm bulmak ve ülkelerinin istikrarını sağlamak isteyen Katarlı Muhaliflerden bir grup tarafından organize ediliyor.

Konferans, Katar gerçeklerini ortaya çıkaracak

Katar Muhalefeti resmi sözcüsü Halit El Heyl, konferansın, Katar’ın gerçeklerini açığa çıkaracağını ve ülke sistemi tarafından uygulanan ağızları kapalı tutma politikası ile ilgili ifadelere yer vereceğini açıkladı.

Konferansta, ‘Katar: Siyasal İslam ve teröre destek’, ‘Katar-İran İlişkileri: Bölgesel istikrarsızlığın ana kaynağı’, ‘Kayıp rol: Katar’ın insan hakları ve demokrasi karşısındaki küresel nüfuza bakışı ve uluslararası insan haklarının ihlaline değinilmesi, özellikle de 2022 dünya kupası organizasyon dosyasına ışık tutulması’, ‘Al Jazeera: Özgür medyanın sesi mi, yoksa terör borazanı mı?’ ve ‘Çevre: Ekonomi, Jeopolitik , Uluslararası Enerji Güvenliği” konuları ele alınacak.