Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mısır ordusu, Sina’da terör saldırısını önledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır ordusu, Sina’nın kuzeyinde bir güvenlik merkezine saldırı düzenlemeye çalışan teröristleri engelledi. Ordu güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada, 2 Mısır askeri ve 5 terörist ölürken, 2 teröristte yaralandı.

Konuya ilişkin, sosyal medya ağı Facebook aracılığıyla bir açıklama yapan Mısır Askeri Sözcüsü Kurmay Albay Tamir el-Rufai, “Sina’da bulunan güvenlik güçleri, 9 Eylül 2017 günü saat 06.30 sularında, bölgede bulunan bir güvenlik merkezine saldırı yapma girişiminde bulunan teröristleri engelledi” dedi.

El-Rufai, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bölgedeki güvenlik merkezine saldırı düzenlemek isteyen bir teröristin, merkeze girerek üzerindeki bombayı patlatma girişiminde bulunması üzerine teyakkuz halindeki güvenlik teröriste müdahale etmiştir. Çıkan çatışmada, 5 terörist öldürülürken, 2 teröristte yaralandı. Kaçan teröristleri takip eden güvenlik birimlerimizden 2 asker ise şehit olmuştur. Silahlı kuvvetler olarak, Mısır halkının güvenliğini korumak için teröre karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

İhvan-ı Müslimin Cemaati’ne bağlı olan Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, ordu tarafından iktidardan uzaklaştırıldığı 2013 yılından bu yana, Sina Yarımadası’nın kuzeyinde terör saldırıları düzenleyen radikal militanlar, çok sayıda Mısır polisi ve askerini öldürmüştü.

Sina’da faaliyet gösteren teröristlerin bağlı olduğu Ensar Beyti Makdis örgütü, 2014 yılında DEAŞ terör örgütüne biat ederek ismini Sina Vilayeti olarak değiştirmişti.