Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kuzey Kore: ABD topraklarını küle döndürme vakti geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kore, son nükleer denemeye dayanarak Pyongyang’a getirilecek yeni uluslararası yaptırımlara hazırlanan ABD için, “Kudurmuş köpek ABD’yi öldürene kadar vurun” çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, ABD’nin müttefiki olan Japonya’nın da denize batırılması gerektiğini vurgulandı.

Pyongyang yönetiminin 2006 yılından bu yana en güçlü nükleer denemesini 3 Eylül’de yapmasının ardından, BM Güvenlik Konseyi pazartesi günü, Kuzey Kore’ye karşı tekstil ticareti ambargosu ve petrol rezervlerini sınırlandırma gibi sekizinci yaptırım paketini oybirliğiyle onaylamıştı.

Kuzey Kore’nin Asya-Pasifik Barış Komisyonu Sözcüsü, yaptırım kararını çirkin olarak nitelendirerek kınadı. Sözcü, ABD’ye ve müttefiklerine güçlü bir yanıt verme isteklerinin arttığını söyledi.

“Amerikan topraklarını küle dönüştürme vakti geldi”

Kore Resmi Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgilere göre Sözcü, “Demokratik Halk Cumhuriyeti ordusu ve halkı fikir birliği ile Yankee’leri (Amerikalıları) yenmemizi talep ediyorlar. Amerikan emperyalist saldırganlarını yok etme, topraklarını küllere çevirip karanlığa dönüştürme vakti geldi” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Güney Kore Birleşme Bakanlığı, “Asya-Pasifik Barış Komisyonu, ABD ve Japonya gibi ülkelerle olan ilişkileri geliştirmek ve aynı zamanda Kuzey Kore’nin olumsuz ve izole imajını değiştirmek için bir pencere açıklamasında bulundu.

Ancak, Asya-Pasifik Barış Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Tokyo ‘ABD’nin şarkısına göre dans etmek’ ile itham edilerek, geçtiğimiz ay Japon adalarının üzerinden geçen füze denemesine atıfta bulunarak, Japonya’ya etki eden bir darbe konusunda uyarıda bulunuldu.

Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, nükleer silahların düşman ABD kuvvetlerinden korunmak için gerekli olduğu vurgulandı.

Analistler, Kuzey Kore silah programının Kim Jong-un rejimi altında hızlı bir ilerleme kaydettiğini ve önceki yaptırımların bunu durdurmayı başaramadığını belirtti.