Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

TSK’dan Suriye sınırına askeri sevkiyat | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyindeki PYD’nin silahlı kanadı olan YPG’nin kontrol ettiği Afrin’in karşı tarafındaki Kilis’e askeri takviye yaptı.

Kilis’e 10 araçlık bir konvoy geldi

Kilis’e dün, 5’i silah yüklü, diğerleri ise Türkiye içindeki çeşitli askeri birliklerden askerleri taşıyan zırhlı araçlar olan, 10 araçlık bir konvoy gönderildi. TSK, 26 Ağustos’ta, aynı bölgeye benzer askeri takviyeler yapmıştı.

Askeri kaynakların geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin batısındaki iki tabur askeri birlik, Afrin’deki Kürt militanları ve İdlib’deki Heyetu Tahriru’ş Şam’ı hedef alacak askeri operasyon hazırlığı çerçevesinde mevcut olan kuvvetleri güçlendirmek için Afrin’in ile sınır Gaziantep’e gönderildi.

Aynı bağlamda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, ile Ankara’da bir araya geldi.

Şarku’l Avsat’a konuşan Türk kaynakları, görüşme esnasında Suriye krizinin gelişiminin yanısıra, Astana toplantılarına değinilerek, İdlib’teki gerginliği azaltma bölgeleri anlaşması, terörle mücadele, Şam ve Suriye’de DEAŞ’ın ortadan kaldırılmasının bir sonraki safhası olan yabancı savaşçılarla başa çıkma yolları, özellikle de savaş bölgelerinden kaçan ve Türkiye’ye girmeyi başararak, Fransa’ya geri dönen Fransız vatandaşı savaşçılar konusu ele alındığını açıkladı.