Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Musul’da okula saldırıldı: 8 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Musul ve çevresinde etkin olan Haşdu’l- Aşair’e üye 8 milis, geçtiğimiz temmuz ayında DEAŞ terör örgütünün elinden alınan bir okula düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldü.

Musul’un batısında bulunan Haşdi Şabi güçlerinin sözcülüğünden yapılan açıklamada saldırı sonucu 13 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Musul’un yaklaşık 20 kilometre batısında yer alan okul daha önce iki kez daha bombalı saldırıların hedefinde yer almıştı.

Irak’ta bombalı saldırılar sürüyor

Irakta operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri, hafta sonunda da ülkenin batısındaki Anbar vilayetinde benzer saldırların olduğunu duyurdu. Haşdi Şabi üyesi altı kişininbenzer bombalı saldırlar sonucunda öldüğünü bildirdi.

Ancak bu saldırılar ilk değil. Iraklı yetkililer tarafından Işid’den geri alındığı açıklanan birçok bölgede benzer ölümler yaşanmaya devam ediyor.

Sünnilerin ağırlıklı olarak yaşadığı bu bölgelerde özellikle İran tarafından desteklenen Haşdi Şabi güçleri faaliyet gösteriyor. Haşdi Şabi ve örgüte bağlı gruplar, ülkenin kuzeyinde bulunan Ninova kentinin geri alınma operasyonlarında bölgedeki güvenlik güçlerine destek olmuşlardı.