Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan, Esed’i uyardı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan’ın BM daimi temsilcisi Abdullah el-Vasıl, Suriye halkının acısının, Esed rejiminin acımasız suçlarını sürdürmesi nedeniyle halen devam ettiğini belirterek, rejiminin uluslararası insan haklarını ihlal ettiğini vurguladı. El-Vasıl, uluslararası topluma, Esed rejiminin sürdürdüğü katliamları durdurması için çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan Büyükelçisi, “Rejim ihlallerinin sonuncusu, Muhalefetin kontrolündeki bölgelerde çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca sivilin ölmesine sebep olan sarin ve klor gazını kullanılmasıydı. Esed rejimi tıbbı bölgelerdeki hastane ve çalışanları hedef almaya ve Suriye’nin demografik yapısını değiştirmeye yönelik göç faaliyetlerini sürdürüyor” dedi. Büyükelçi, Uluslararası Soruşturma Komisyonu raporunda ‘Suriye’deki silahlı çatışmaların kurbanlarının çoğunun masum siviller olduğunu, yüzlerce çocuğun şiddete maruz kaldığını, muhaliflerin teslim olmaları için elindeki bölgeleri abluka altına alma ve insani yardımda bulunmama aracılığıyla bulundukları bölgeleri ele geçirdiği’ bildirildi.

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler gözetimindeki siyasi süreç için destekleyici bir ortamın sağlanmasını korumak ve bu ülke için yeni bir gelecek inşa etmek adına Cenevre ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına dayalı anlaşmaya uyulması konusunda uyarıda bulundu.