Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘Bloomberg El-Arabiyye’ açılıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Haber, bilgi ve finansal hizmetler alanında küresel alanda lider markalardan olan Bloomberg LP şirketi, Ortadoğu’daki en büyük medya yayıncılık gruplarından biri olan Saudi Research and Marketing Group ile ortaklığa gidiyor. İki isim, Arapça iş ve finansal haberlere yönelik yeni bir platform olan Bloomberg El-Arabiyye’yi başlatmak için uzun süreli anlaşma imzaladı.

Anlaşma uyarınca, Şarku’l Avsat ve Arab News gibi kanalların yayımcısı olan Saudi Research and Marketing Group, 24 saat televizyon ve radyo ağı, özel bir dijital merkez, Bloomberg Business Week dergisinin yayınlanması, konferans gibi bir dizi yeni oluşumlar başlattı.

Bloomberg El-Arabiyye, Ortadoğu’daki finansal, ticari, kurumsal, piyasa, ekonomik ve politika dünyasındaki haberler ve analizlerle tüm dünyada Arapça konuşan kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Ayrıca Arap dünyasında finansal ve yatırım faaliyetlerini sürdürmek isteyen dünyanın dört bir yanındaki hedef kitleleri etkinleştirmek, iş ve yatırım faaliyetleriyle ilgili önemli kararlar almalarını sağlamayı hedefliyor.

Bloomberg LP’nin kurucusu ve eski New York Belediye Başkanı olan Michael Bloomberg, yeni oluşumla ilgili “Orta Doğu, önemli ve ekonomik açıdan farklı bir bölge. Bu anlaşma, uluslararası iş dünyasına, iş ve finansal karar vericilere, finans alanında en doğru vizyonu sağlamamıza izin veriyor” ifadesini kullandı.

Atılan imzaların ardından bir diğer açıklama da Saudi Research and Marketing Group Başkanı Prens Bader Bin Abdullah Bin Muhammed Bin Ferhan’dan geldi. Suudi yetkili, , “Bloomberg’le olan bu umut verici ortaklığımızdan çok memnunuz. Bu bizim için önemli bir gelişmedir. Ortadoğu’nun en üst düzeyde gelişmişliği ve karmaşıklığı içinde, iş dünyası için medya ve gazetecilik içeriği sağlamaya çalıştığımız için güçlü bir gelişme” diye konuştu.

Merkezi Körfez bölgesinde olacak olan Bloomberg El-Arabbiyye ekibini, Saudi Research and Marketing Group yönetecek. Çalışmalar, Bloomberg tarafından da desteklenecek.

Bloomberg El-Arabbiyye, Bloomberg’in finansal ve ekonomik verilerinin yanı sıra 2.700 analistin ve uluslararası arenada alanında uzman ekonomi muhabirlerinden de yararlanacak.

Bloomberg Media Group’un Genel Müdürü Justin Smith, bu anlaşmayı ilan eden bildiriye değindiği açıklamasında “Saudi Research and Marketing Group olan ortaklığımız, bölgesel genişlememizde büyük bir kilometre taşı. Bu anlaşma, pazarlardaki önde gelen haber sağlayıcılarla ortak olma stratejimizin önemli bir parçasıdır” ifadesini kullandı.

Saudi Research and Marketing Group Genel Müdürü Dr. Gasan El-Şabel de “Bu anlaşma, iki tarafın, uluslararası televizyon yayıncılık medyası alanında planladığımız şeyleri gerçekleştirmesini sağlayacak ve önde gelen iki markanın yolunu açacaktır” dedi. Bölgedeki medya ve yayıncılık endüstrisi tarihinde yeni bir dönem başlatacaklarından emin olduklarını kaydetti.

Bloomberg’in Baş Editörü John Micklethwait tarafından yapılan açıklamada da “Bloomberg, 20 yılı aşkın süredir en iyi haber ve analizleri sağlama ve haber toplama deneyimimizi Arap dünyasına kazandıracaktır” denildi.