Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

OPEC toplantısı öncesi petrol en yüksek seviyesinde | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC), bugün, diğer petrol üreticileriyle Avusturya’nın Başkenti Viyana’da, petrol fiyatlarının artmasına neden olan yardımların azaltılması için bir toplantı düzenlemesi bekleniyor. Üreticilerin, petrol fiyatlarında indirime gidip gitmeyeceğinin belli olacağı OPEC toplantısı öncesi petrol fiyatları artış gösterdi.

Bu sabah, saat 06.44 itibariyle ham Petrol varil fiyatları, yüzde 0.14’lük bir artış göstererek 56.51 dolara ulaşırken, Batı Teksas Petrolü varil fiyatı ise yüzde 0.24’lük bir artışla 50.67 dolara çıktı.

Öte yandan, Petrol Üreticisi Ülkeleri Örgütü’nün (OPEC), bugün, diğer petrol üreticileriyle Avusturya’nın Başkenti Viyana’da, petrol fiyatlarının artmasına neden olan yardımların azaltılması için bir toplantı düzenlemesi bekleniyor.

Goldman Sachs tarafından, konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Toplantı gecikmiş olsa da önem arz ediyor. Ama, OPEC’in bu hafta indirimlerin uzatılmasını ilan etmesini beklemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

OPEC, üyesi olmayan Petrol üreticileri ile geçtiğimiz kasım ayında, petrol fiyatlarının düşmesi için üretimin 1.8 milyon varil miktarında azaltılmasını istemişti.

Petrol üreticilerinin çabalarına ve OPEC’in üretimin azaltılmasını mayıs ayına kadar uzatmasına rağmen ABD petrollerinin fiyatlarının artması nedeniyle petrol fiyatları baskı altında kaldı.