Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Londra’da asit saldırısı: 6 yaralı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Londra’nın doğundaki bir alışveriş merkezi çevresinde gerçekleştirilen asitli saldırılarda 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, olayın terör saldırısı kapsamında değerlendirildiğini ifade etti.

Açıklamada, saldırıların Stratford’daki Stantford Alışveriş Merkezi yakınlarında meydana geldiği aktarıldı. Polis daha önce, olayın yakındaki Stratford AVM’den daha büyük olan Westfield AVM yakınlarında meydana geldiğini belirtmişti. Londra Polis merkezinden yapılan açıklamada, saldırılarda yaralanan kişilerin farklı bölgelerde saldırıya uğradıkları, şu an 6 kişinin bu saldırılara maruz kaldığının tahmin edildiği ve olayla ilgili daha fazla ayrıntılı bilgi almaya çalıştıkları ifade edildi.

Akşam saatlerinde meydana gelen saldırılardan birinde, bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. İnternette yayınlanan resimlerde, bir polisin kurbanlardan birine yardım ettiği görüldü. Son yıllarda İngiltere’de, soygun ve çete olaylarında asitli maddelerle gerçekleştirilen saldırıların sayısında ciddi bir artış gözlemlendi.

İngiltere hükümeti, temmuz ayında yayınladığı açıklamada, asitle yapılan saldırılara yönelik cezai işlemlerde artırım düşünüldüğünü belirtmişti.