Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Eylül ayında Suriye’de 3 bin kişi öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde aralarında bin sivilin olduğu 3 bin kişi öldürüldü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) raporlarına göre bu rakam, bu yıl içerisinde edinilen en büyük aylık bilanço olarak kaydedildi.

Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, “2017 yılı içerisinde en büyük bilançonun yaşandığı eylül ayında, yaklaşık bin sivil dahil olmak üzere, 3 binden fazla kişi öldürüldü” açıklamasına bulundu.

Ölenlerin en az 207’si çocuk

Sivillerin yüzde 70’inden fazlasının, hava saldırıları sonucu öldüğüne dikkat çeken Rami, ölen sivillerin içerisinde en az 207’sinin çocuk olduğunu belirtti.

Öte yandan, aynı ay içerisinden silahlı grupların saflarındaki ölüm sayısına ilişkin ise, rejim güçlerinden ve paralı askerlerden 790, buna karşılık muhalefet gruplardan ve SDG güçlerinden 550, DEAŞ örgütünün de aralarında olduğu diğer örgütlerden 738 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Rami Abdurrahman, ölüm bilançosunun yükselmesinin, Rusya’nın ve uluslararası koalisyon uçaklarının Rakka, Deyr-i Zor ve İdlib’te hava saldırılarını yoğunlaştırması, sonucu olduğunu dile getirdi.

Suriye, savaşın 2011 yılında patlak vermesinden bu yana kanlı bir çatışmaya tanık oldu 330 binden fazla insan hayatını kaybetti.