Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘Terör propagandası yapana 15 yıl hapis cezası’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, internetten teröristlere ait ‘’içerik’’ izleyenlere 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Buna göre terör içerikli videoyu birden fazla kez izleyen kişiler 15 yıla varan hapis cezaları alabilecek.

Manchester’da önceki gün düzenlenen kongrede partililere seslenen Rudd, kendisinin terörle mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yaptığını duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017 yılının ilk sekiz ayında DEAŞ propagandası yapan 44 internet sitesi tespit edildi. Aynı şekilde öneriye sunulan bu ceza, silahlı kuvvetler veya istihbarat gibi alanlarda ülkeye ait gizli dosyaları sızdıranlar için de söz konusu olacak.

SKY News Haber Ajansına konuşan İngiltere Başbakanı Theresa May, ‘’Bu konuda yapılması gereken birçok görev var. Bunlardan birisi de internet ortamında terör unsurları barındıran içerikleri izleyenlere ve paylaşanlara karşı sert tedbirler almaktır’’ dedi.

Kanun boşluğu var

İçişleri Bakanı Rudd, ‘’Halihazırda bu içerikleri izleyenler veya indirip saklayan kişiler hakkında ne işlem yapılacağıyla ilgili kanun boşluğu var. Bakan Rudd dünkü konuşmasında, terör içerikli videoları defalarca izleyen kişilerin 15 yıla varan hapis cezalarına çarptırılacağını ifade etti.

Bakan Rudd, ‘‘İnternet ortamında giderek artan bu içerikleri takip edenleri cezalandırmak için alınan bu karar, özellikle aşırılık içeren video kesitleri veya internet sitelerini gündemine almış durumda. Aynı zamanda yapılan değişiklik kanun boşluğunu önemli ölçüde gideriyor’’ dedi. Bakan ayrıca, silahlı kuvvetler veya istihbarat gibi alanlarda ülkeye ait gizli dosyaları sızdıranları cezalandırmak için hükümetin birtakım çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Bakan Rudd, ‘’Bu yıl içerisinde yapılan terör saldırılarını besleyen ideolojiler, şüphesiz önümüzdeki en büyük engel, ancak tek değil. Anti-Semitizm, neo-Nazizm, İslamofobi, kadın hakları ve şiddet içeren veya içermeyen aşırılığın daha da kötü bir hal almasına izin verilmeyecektir’’dedi.