Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suriye sınırında çatışma sesleri | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye-Suriye sınırında çatışma çıktığını duyurdu. Türkiye’nin İdlib operasyonu ile ilgili yaptığı açıklama sonrası bugün, Türk askeri ve Suriye’deki el-Kaide örgütü milisleri arasında silahlı çatışma yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, Suriye kırsalındaki radikal grupların temizlenmesi için Türkiye’nin desteklediği muhalif grupların operasyon başlatacağını ilan etmişti.

Heyet-u Tahriru’ş Şam (HTŞ), yapılan bu açıklamanı ardından, görgü tanıklarının ifadelerine göre bu sabah Türkiye ile İdlib arasında uzanan sınırda Türk Askerleri üzerine ateş açtı.

Çatışmaların devam ettiğini belirten Gözlemevi, “Çatışmalar gittikçe yoğunlaşıyor. Fakat Erdoğan’ın bahsettiği gibi bir askeri operasyon başlamış değil” dedi.

Askeri makamlar çatışma bilgisini doğruladı

NTV’nin haberine göre, sınırda bir çatışma çıktığı iddialarının Askeri makamlarca doğrulandığı bildirildi. İnternet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, Türk askerlerine ait topçu birliklerin Suriye’deki radikal gruplara karşı top atışları yaptığı ifade edildi.

HTŞ’ye karşı yapılması planlanan askeri operasyon, son birkaç haftadır, Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinin kurulması için gündemde yer alıyor.

Suriye’yi destekleyen İran ve Rusya ile Muhalif grupları destekleyen Türkiye arasında son düzenlenen Astana görüşmelerinde İdlib ve Doğu Guta’yı içine alan çatışmasızlık bölgesi kurulması üzerine ittifak sağlanmıştı.

HTŞ, 23 Eylül’den bu yana İdlib’in büyük bir kısmını elinde tutuyor.

2011’den bu yana süren çatışmalar sonucu Suriye’de 330 bin kişi hayatını kaybetti, altyapı tahrip edildi ve büyük göçler yaşandı.