Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Riyad, Moskova’da tanıtım ofisi kuruyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Rusya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Dr. Avad el-Avad, Riyad’ın Moskova’da bir tanıtım ofisi kuracağını duyurdu. Ofisin kurulmasıyla, iki ülke arasında daha fazla iletişim ve kültür alışverişi yapılmasının yanı sıra, ilişkiler ve diyaloğun geliştirilmesi hedefleniyor.

Ofis her iki ülkenin dilinde hizmet verecek ve Arapça’nın dünyaya açılması için bir köprü görevi görecek. Moskova’da kurulması planlanan ofisin önümüzdeki ocak ayı sonunda açılacağı belirtildi.

Öte yandan, Kral Selman’ın Rusya ziyaretiyle eş zamanlı olarak, Kültür ve Enformasyon Bakanlığı tarafından düzenlenen Suudi Arabistan Kültür Haftası çerçevesinde, Suudi Arabistan filmleri Rus halkının beğenisine sunuldu.

Soğuk ve yağışlı bir Moskova gecesinde, şehrin dört bir yanından gelen Rus izleyicilerine 3 ayrı Suudi yapımı sunuldu. Etkinlikte yer alan filmler ise şöyle; Hanaa el-Amiir yapımı ‘Şikayet’, Abdulaziz el-Şalahi yapımı, ‘Gidenler’, Bedir el-Hamud yapımı ‘Erdem; hiç kimse olmaktır’.

Bu üç filmle izleyenlere, Suudi toplumunun gerçek yaşam tarzı, kültürel, dini çeşitlilik ve modern ilerlemeye verdiği önemin yanı sıra, hoşgörü dini İslam’ın öngördüğü barış çağrısı aktarıldı.

Filmler, Suudi halkının günlük yaşamından kesitlerin yanı sıra bazı taraflı yayın organları tarafından gizlenen gerçekleri ortaya çıkararak, halkın kalkınma alanında gerçekleştirdiği sıçramaları ele alıyor.

Filmlerin gösterimi, film eleştirmeni Dr.Fahd Yahya, yapımcılar Abdulaziz el-Şahali ve Hanaa el-Amiir’in katılımıyla gerçekleştirilen oturumda yapıldı. Oturumda, Suudi Arabistan’ın film endüstrisindeki tecrübesi ve üretim koşulları ele alınırken, bu filmlerin doğallığı ve estetik içeriğine değinilerek, entelektüel bir tartışma gerçekleştirildi.

Oturumda, birçok Rus izleyici görüşlerini aktarma fırsatı buldu. Ruslar, filmlere olan beğenilerini ve eleştirilerini dile getirdiler.

Kültür ve Enformasyon Bakanlığı tarafından organize edilen kültür haftası programı çerçevesinde yer alan filmlerin gösterimi, başkent Moskova’nın ortasındaki bir kültür merkezinde gerçekleştirildi. Program çerçevesinde katılımcılara, modern Suudi sanat sergileri, entelektüel bir sempozyum, folklorik halk gösterileri ve Suudi halk müzikleri sunuldu.