Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cidde’deki Selam Sarayı’na yapılan terör saldırısına uluslararası kınama | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bulunan Selam Sarayı’nın güvenlik kontrol noktasına düzenlenen ve 2 güvenlik görevlisinin ölmesine neden olan silahlı saldırıyı kınadı.

Kuveyt ve Bahreyn, Cidde’deki saldırıyı şiddetle kınadı. Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’ndaki resmi bir kaynak, “Kuveyt, terörizm tehdidine karşı Suudi Arabistan’ın yanındadır. Güvenlik ve istikrarı korumak için gösterdiği caydırıcı önlemleri destekliyor” dedi. Kaynak, Kuveyt’in şiddet ve teröre karşı her zaman ilkeli ve sağlam duruşunu yineledi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cidde’deki Kraliyet Muhafızları’na yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Suudi halkı ve şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Umman da terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Umman Sultanlığı’nın şiddet ve terör felaketine karşı Suudi Arabistan’ın yanında olduğu tekrarlandı. Açıklamada, mağdurların ailelerine, Suudi halkına taziye dilekleri yer aldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mısır, Cidde’deki Selam Sarayı önünde Kraliyet Muhafızları’na karşı gerçekleştirilen terör saldırısını en sert ifadelerle kınıyor” sözleri yer aldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, dün akşam terör saldırısını kınayan bir bildiri yayınladı. Genel Sekreter Yusuf el-Useymin, “Terör örgütleri dayanışma, güvenlik ve istikrarı bozmak istemektedir. Terörizm karşısında, Suudi Arabistan yanında duruyoruz” dedi.