Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bahreyn, terörle mücadele çağrısında bulunan ülkelerin ilkelerine olan bağlılığını vurguladı! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, ülkesinin terörle mücadele çağrısı yapan ülkelerin temel ilkelerine bağlı olduğunu vurguladı. Kralın açıklamaları, Bahreyn Ulusal Konseyi’nin, Şura ve Temsilciler Meclisi ile düzenlediği 4. yasama dönemi son oturumunda geldi.

Kral, değişen dünyadaki reform ve gelişim ihtiyaçlarının fırsat ve zorluklarına değinerek, kalkınma sürecinde net bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bahreyn’in bu gereksinimleri karşılayabildiğini kaydeden Kral Hamad, ülkesinin 2030 ekonomi vizyonunun, adalet ilkelerinin ve rekabet gücünün ortaya koyduğu kapsamlı ulusal projeye değindi.

Bahreyn vatandaşlarının, her zaman kalkınma ekseninde olacağını vurgularken, girişimler için yasama otoritesini ve birleşik aile yasasının hayata geçirilmesine övgüde bulundu.

Kral Hamad ayrıca, “Günümüz Bahreynli kadınların, yüksek statülere ulaşmak için gelenekselliği aşmaları gurur vericidir. Onlar, devlet sektöründe ve özel sektördeki çalışanların büyük bir bölümünü temsil ediyor. Bu başarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

“Herhangi bir kriz ile yüzleşmek için tüm imkanlardan yararlanacağız”

İsa el-Halife, dış politikayla ilgili olarak, Yasadışı herhangi bir müdahale ya da Arap bölgesinin istikrarını bozacak herhangi bir kriz ile yüzleşmek için askeri, güvenlik ve diplomatik imkânlardan yararlanacağını vurguladı. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin halkının meşru hakları için destekleme çabalarını sürdüreceğini de kaydeden Kral, bu meselenin bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanmasının temel taşı olduğunu belirtti. Terörle mücadele çağrısı yapan ülkelerin temel ilkelerine bağlı olduklarını da vurguladı.

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı da, konuşmasında Katar’a, politikalarını terk etme, Arap saflarına geri dönme ve İran siyasetinden uzak durma çağrısı yaptı.