Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD Hizbullah’ın iki komutanı için 12 milyon dolar ödül koydu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD, Hizbullah’a karşı uluslararası koalisyona çağrıda bulundu. Washington, Hizbullah örgütünün komutanlarından Telal Hamiye ve Fuad Şukr’un yakalanmasına yardımcı olacak kişi ve kişilere toplamda 12 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hizbullah örgütünün komutanlarından, Hizbullah’ın tüm dünyadaki organize hücrelerini yöneten Dış Güvenlik Kuruluşu (DGK) başkanı Telal Hamiye’nin yakalanmasına yardımcı olacak kişiye 7 milyon dolar, ve yine Hizbullah’ın önde gelen komutanlarından, Fuad Şukr için ise 5 milyon dolar ödül verileceği belirtildi. Bu ödüller, Washington’un Hizbullah üyelerine yönelik vaat ettiği ilk ödüller olma özelliği taşıyor.

Trump çağrı yapacak

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Nathan Sills yaptığı açıklama ile, uluslararası koalisyonu, Hizbullah’la mücadeleye çağırdı. Washington’un, Hizbullah’la mücadelede müttefiklerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Sills, Başkan Trump yönetiminin yakında, İran gibi halen Hizbullah’ı uluslararası bir terörist grup olarak görmeyen ülkelere bu konuda çağrıda bulunacağını belirtti.