Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter: Kuzey Kore’ye gidebilirim | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

New York Times gazetesinin web sitesinde yer alan habere göre, ABD eski Başkanı Jimmy Carter, Kuzey Kore ile artan gerginliğin dağılmasına yardımcı olmak üzere Başkan Donald Trump yönetimini temsilen Pyonyang’a gidebileceğini belirtti.

“Gerekirse giderim”

Carter, ABD’nin Georgia eyaletindeki çiftliğinde verdiği demeçte, gerek duyulduğunda diplomatik bir misyon başlatma zamanı geldiğinde, gidip gitmeyeceği ve bunu Başkan Trump yönetimi adına yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Carter, “Evet yaparım… Giderim” şeklinde yanıtladı.

1977-1981 yılları arasında ABD Başkanı olan Jimmy Carter, konuyla ilgili Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı ve aynı zamanda Carter’ın arkadaşı olan H.R. McMaster ile konuştuğunu ancak şu ana kadar herhangi olumlu bir cevap alamadığını belirtti.

Haberde yer alan ifadelere göre, Carter’ın, kendisine ihtiyaç duyulacak her durumda yardım etmeye hazır olduğunu söylediği belirtildi.

“Bende bundan korkuyorum”

Washington’da bulunan bazı kesimlerin Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki söz düellosunun savaşa sebep olabileceğinden endişe ettikleri yönündeki bir soruyu ise Carter, “Bende bundan korkuyorum” şeklinde yanıtladı. Kuzey Kore’nin rejimlerinin korumak istediklerini söyleyen Carter, Kuzey Kore liderini ‘öngörülemez’ olarak nitelendirerek Trump’ın ona karşı tutumuna yönelik nasıl bir tepki vereceğinin bilinmediğinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

ABD eski Başkanı Carter, 1990’lı yılların ortalarında Başkan Bill Clinton’ın isteği üzerine Pyongyang’a gitmiş ve şu anki liderin dedesi olan Kim Il Sung ile anlaşma imzalamıştı.