Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Boko Haram, Nijerya’nın kuzeydoğusunda saldırdı: 5 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Nijerya’nın kuzeydoğusunda, bugün gerçekleşen intihar saldırısında beş kişinin öldüğü bildirildi. Nijerya ordusuna bağlı milislerin yaptığı açıklamada saldırının gerçekleştiği bölgenin terör örgütü Boko Haram’ın en fazla şiddet eylemi düzenlediği yerlerin başında geldiği kaydedildi.

Yerel Sivil Ortak Operasyon Grubu Başkanı Agiri Yala, patlamanın Borno Eyaleti’nin başkenti Maiduguri’nin 15 kilometre kuzeyinde meydana geldiğini duyurdu.

Yala, AFP’ye yaptığı açıklamada “İntihar bombacısının sabah namazı vaktinde camiye girerek kendini patlattı. Saldırıda 5 kişi öldü, onlarca da yaralı olduğu söyleniyor” ifadesini kullandı.

Ancak bu Boko Haram’ın son dönemde gerçekleştirdiği en kanlı eylem değil. Geçen hafta Muna’daki göçmen geçiş kapısından meydana gelen ve üç kişinin gerçekleştirdiği intihar saldırısında 14 kişi ölmüştü. Olaydan birkaç gün sonra yine Boko Haram tarafından gerçekleştirilen bir diğer saldırıda da 15’ten fazla kişi ölmüştü. Söz konusu saldırıyı radikal terör örgütü DEAŞ üyesi Faysal Ebu Musab el- Barnevi üstlenmişti.

Ayrıca pazar günü Maiduguri’nin Muna bölgesindeki bir kontrol noktasında iki kadın intihar bombacısı saldırı girişiminde bulunmuş, militanlardan bir öldürülmüş diğeri de yaralı olarak ele geçirilmişti.

Sık sık silahlı baskın ve intihar saldırıları düzenleyen Boko Haram, sekiz yıl önce ortaya çıkmasından bu yana başta Nijerya olmak üzere Kamerun, Nijer ve Çad’da en az 20 bin kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.