Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Macron, terörle mücadele yasasını imzaladı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, 1 Kasım Çarşamba günü OHAL’in sona ermesiyle birlikte yürürlüğe girecek olan terörle mücadele yasasını imzaladı. Ülkede 2015 Kasım ayındaki Paris saldırısından sonra OHAL uygulanmaya başlamıştı.

Elysee Sarayı’ndaki ofisinde yasayı imzalayan Macron, “Bu yasa vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak” açıklamasında bulundu. Yasanın salı gününden itibaren geçerli olabileceğini ancak çarşamba gecesi OHAL kalktıktan sonra yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.

Yasayla güvenlik güçlerinin yetkileri genişliyor

18 Ekim’de parlamento tarafından onaylanan tartışmalı yasa, güvenlik güçlerine geniş yetkiler verecek. Bu doğrultuda bir kişinin hareket aralığı sınırını belirleme, teftiş yapma, ibadethanelerin kapatılması, sınırda kimlik kontrolü, mahkeme kararı olmadan yapılabilecek. Daha önceden bu uygulamalar OHAL ile sağlanıyordu.

Fransız Haber Ajansı’nin (AFP) haberine göre, Macron’un çarşamba günü Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde bu yasa ile ilgili bir konuşma yapması bekleniyor.