Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mişel Avn, Suriyeli mülteciler konusunda uyardı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suriyeli mültecilerin ülkedeki varlığının varoluşsal bir tehdit haline geldiği uyarısında bulundu.

Maruni Patriği Bechara Boutros al-Rahi, Lübnan’ın Filistinli ve Suriyeli bütün mülteci kardeşlerini dayanışma içinde kabul ettiğini ancak ülke nüfusunun yarısından fazlasının mültecilerin oluşturduğunu söyledi. Papa Franciscus’a “Lübnan bu misafirleriyle ilgilenmeye devam ettikçe, ben mesajımı iletmeyi sürdüremem dediğini belirtti.

Marisa Matias liderliğindeki Avrupa Parlamentosu, Maşrik Ülkeleri ile İlişkiler Heyeti ile düzenlediği ve Lübnan’daki AB Büyükelçisi Christina Lassen’ın da katıldığı toplantı sırasında konuşan Avn’ın gündeminde Suriye krizi vardı. Soruna siyasi bir çözüm bulma ihtiyacını vurguladı. Avn açıklamasında “Fakat yakın zamanda çözüm görünmüyor. Suriyeli mültecilerin acılarının dindirilmesi için beklememiz artık mümkün değil” diye konuştu.

Avn, Avrupa Parlamentosu delegasyonuna, Lübnan’daki durum ve devlet tarafından karşılaşılan zorluklar konusunda da bilgi verdi. “Lübnan, devam eden çatışmalara rağmen, güvenli ve istikrarlı koşullarda yaşıyor. Çünkü Lübnanlılar, siyasi çekişmelere rağmen ülkelerinin çıkarlarını tüm menfaatlerinin üzerinde tuttu” dedi.

Mayıs ayında gerçekleşecek parlamento seçimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Avn, yeni bir parlamento oluşturulacğını söyledi.

Avn son olarak, AB’den, ‘Medeniyetler, kültürler ve dinler arası diyaloğun uluslararası merkezi’ olması için Lübnan’ı desteklemelerini talep etti.

Avrupa Parlamentosu Maşrık Ülkeleri ile İlişkiler Heyeti Başkanı Marisa Matias, Avrupa Parlamentosu’nun Lübnan’ı medeniyetler diyaloğu merkezi olarak kabul edilmesi konusunda desteklediğini söyledi

Matias, ayrıca Lübnan’ı geçmişte olduğu gibi her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirterek “Durumun zorluğunu kabul etmekle birlikte, sorunların üstesinden gelmek ve Lübnan’a yardım etmek için çabalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.