Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Zayani, Katar medyasının KİK’e karşı saldırılarını kınadı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr Abdüllatif bin Raşid El- Zayani, Doha krizinin çözümünün ancak liderler ile olacağını vurgulayarak konseye karşı Katar medyasının saldırılarını kınadı.

Zayani, salı günü yaptığı açıklamada, Katar merkezli bazı medya kuruluşlarının KİK’e ve Başkan’ına karşı başlattıkları karalama kampanyalarına son verilmesi gerektiğini belirtti.

Genel Sekreter, Katar Medyası krizinin çözümünün, Katar hükümetindeki yetkililerin ve Konsey liderlerinin elinde olmasına rağmen, Genel Sekreterliğin sorumlu tutulmasından dolayı derin şaşkınlığını dile getirdi.

KİK sisteminin bütünlüğünü, başarılarını, bölgesel ve uluslararası duruşunu korumak için, Yüksek Kurul tarafından verilen görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Zayani, Katar medyasının bazı çalışanlarının, Manama’nın bilinen ve tanınan konumuna karşın, Bahreyn uyruk kriziyle bağlantı kurmaya çalışılmasını onaylamadığını belirtti.

Katar medyası arabuluculuk girişimlerine engel oluyor

Katar medyasını, ayrıştırmak ve zarara uğratmak dışında hiçbir yarar sağlamayan bu yaklaşımını kullanmayı durdurma çağrısında bulunan Zayani, nitekim bu yaklaşım, kardeşliği onarmaya yardım etmez ve Kuveyt Emiri El-Sabah’ın arabuluculuk çabalarına engel olur.