Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap ülkeleri dışişleri bakanları, Katar krizini görüştü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn Dışişleri Bakanları, Abu Dabi’de ‘önemli’ olarak nitelendirdikleri bir istişare toplantısı düzenledi. BAE’deki ‘Sir Bani Yas’ forumunda yapılan toplantı kapsamında Ortadoğu’daki barış ve güvenlik konuları üzerinde duruldu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı açıklamada, “Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn Dışişleri bakanlarıyla dörtlü görüşme düzenleyerek, siyasi istişarelerde bulundu” ifadeleri yer aldı. Ebu Zeyd, bu bağlamda, Katar krizi gelişmelerinin ve Doha’nın Arap meselelerine müdahaleye devam etmesi, yöneltilen taleplere cevap vermeyi reddetmesi konularının görüşüldüğünü belirtti. Sözcü tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Şükri, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdelkader Messahel ile de bir araya gelerek, Libya’daki siyasi ve güvenlik durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Sözcü, Şükri’nin Abu Dabi’deki istişareleri kapsamında, BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame ile de görüştüğünü kaydetti. Görüşmede BM gözetimindeki Libya taraflarının Suheyrat anlaşmasının değiştirilmesi konusunda gerçekleştirdiği toplantıların sonuçlarına değinildiğini de aktardı. Bakan Şükri’nin Salame’ye “Mısır’ın tam destek verdiğini” açıkladığını kaydeden sözcü, Kahire’deki Libya ordusu temsilcileri tarafından düzenlenen toplantı sonuçları hakkında bilgi verildiğini de vurguladı.

Öte yandan Bakan Şükri’nin İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile de bir araya geldiği belirtildi. Toplantının iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin seyri üzerine yoğunlaştığı, terörle mücadele çabalarının yanı sıra yasadışı göçle mücadele ve Libya işlerindeki dış askeri müdahale konusunun görüşüldüğü kaydedildi.