Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İdlib ve Hama bombalanmaya devam ediyor! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye rejim güçleri, İdlib’e ulaşma girişimleri kapsamında, Halep’in güneyinden ilerleme kaydetti. Rejim güçleri, İdlib ve Doğu Hama’daki kasabalara yönelik eş zamanlı bombardımanlarını sürdürüyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Halep’in doğusunda yer alan Tadif beldesindeki çatışmalarda rejim güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu açıkladı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey ve Doğu Hama kırsalındaki rejim güçleri ve Heyet-i Tahrir’uş Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Ayrıca çatışmaların, Ebu Dali, Sarha, Ebu-l Gar ve el-Rahcan bölgelerinde yoğunlaştığı bildirilirken, rejim güçlerinin Sarha, Ebu-l Gar, Ebu Dali’ye doğru ilerlediğine dikkat çekildi.

Halep’in güneyinde çatışmalar devam ediyor

Örgüt, çatışmaların, bir taraftan rejim güçleri ve destekçileri, diğer taraftan ise HTŞ arasında, Halep’in güney kırsalında devam ettiğini duyurdu. Öte yandan çatışmalar kapsamında rejim güçlerinin Doğu İdlib kırsalına ve HTŞ tarafından kontrol edilen Ebu Duhur Askeri Havaalanı’na ulaşmayı amaçladığı kaydedildi.

Aynı şekilde rejim güçlerinin bölgede ilerleme kaydettiği belirtilirken, dört gündür devam eden çatışmalarda iki bölge ve bir köyü kontrol altına aldıkları, ayrıca her iki tarafta da ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

ÖSO ve rejim güçleri Tadif’te çatıştı

ÖSO’dan yapılan açıklamaya göre, Tadif beldesindeki çatışmalarda rejim güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

ÖSO’ya bağlı Kuzey Tugayı Sözcüsü, rejim güçlerinin cumartesi gecesi Tadif yakınlarındaki el-Bab şehrine sızmaya çalıştığını ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

El -Hamidiye’de toplu mezar bulundu

Güney İdlib kırsalında ise, Suriye Sivil Savunma personelleri, cumartesi günü el-Hamidiye kampında rejim güçlerine ait toplu mezar bulunduğunu açıkladı. Bir sivil savunma çalışanı olan Ebu Adi, “İdlib’in güneyindeki el-Hamidiye’de toplu mezar bulduk. Mezarda, rejim güçlerine ait 62 ceset bulundu” diyerek, mezarın bölgede bulunan üçüncü toplu mezar olduğunu kaydetti.