Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

3 ülkenin büyükelçisi Mısır Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısırlı Avukat İbrahim Mutevelli’nin gözaltına alınmasıyla ilgili batılı ülkeler tarafından yapılan açıklamalara karşı Mısır Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Ahmad Ebu Zeid’den bir açıklama geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya, İtalya ve Hollanda’nın Kahire’deki büyükelçilerinin, Avrupa işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İhab Nasr tarafından çağrıldığı belirtildi.

İngiltere ve Kanada’nin Kahire büyükelçilerin de daha sonra çağrılacağı aktarılan açıklamada, hukukçu İbrahim Mutevelli’nin gözaltında tutulmasıyla ilgili bu ülkelerden yapılan açıklamayı protesto etmek amacıyla büyükelçilerin bakanlığa çağrıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre; Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi İhab Nasr, büyükelçileri çağırarak Mısır’ın içişlerine ve yargı çalışmalarına yönelik açık ve kabul edilemez müdahaleyle ilgili memnuniyetsizliğin iletildiği ifade edildi.

Asılsız açıklamalar kınandı

İbrahim Mutevelli’nin gözaltına alınmasından sonra yapılan yanlış ve asılsız açıklamaları kınadığını ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı, savcılık soruşturması için gözaltında olan İbrahim Mutevelli’nin yasal konumunun doğruluğunu araştırmaları için büyükelçilerini çağırdığını söyledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Mısır’daki yargı uygulamalarına saygı gösterilmesinin önemini ve birden fazla suçlamayla itham edilen bir kişi karşısında devletin yasayı uygulama hakkına el koyulmaması gerektiğini belirtti.