Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap Koalisyonu: İran’ın tavrı savaş ilanıdır | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’deki Koalisyon Güçleri, İran’ın Husilere Suudi Arabistan’ı vuracak füze vermesinin bir savaş ilanı olduğunu açıkladı.

Koalisyonun açıklamasında, İran rejiminin Husi milislere bu füzeleri vermesinin, Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir şekilde ihlali olduğu, bu silahların, komşu ülkelere, bölge ve dünyadaki uluslararası güvenlik ve barışa yönelik açık bir saldırganlık taşıdığı bilgisi yer aldı.

Saldırı sonrası koalisyon, Yemen’deki hava, deniz ve kara limanlarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen koalisyon güçlerinin yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı, “İran rejimine bağlı Husi militanları tarafından Yemen topraklarından Suudi Arabistan’ı hedef alan balistik füzelerin en sonuncusu, 4 Kasım Cumartesi günü Riyad kentini hedef aldı. 900 kilometre mesafeyi aşan balistik füzenin enkazı, uzman askeri teknik uzmanların katılımıyla incelendi. İran rejiminin bu füzelerin üretimini yaptığı ve onları Yemen’deki Husi milislere, Suudi Krallığına, menfaatine ve halkına saldırmak amacıyla gönderdiği kanıtlandı. İran rejimi tarafından yapılan bu bariz askeri saldırganlık, Suudi Arabistan’a karşı bir savaş hareketi anlamına gelebilir. Böylelikle, Suudi Krallığı, BM’in 51. Maddesi’nde öngörüldüğü gibi topraklarında meşru savunma hakkını teyit ediyor.”