Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD Başkanı Trump Güney Kore’de | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin nükleer dosyasının hakim olduğu Asya turunun ikinci ve en hassas durağı olan Güney Kore’ye gitti.

Trump’ın Japonya ile başlayan Asya turuna katılan Fransız Haber Ajansı (AFP) muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Trump’ın uçağı Air Force One, Seul yakınlarındaki OSAN Hava Üssü’ne indi.

Trump’un Seul ziyareti, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore’nin nükleer dosyasının nasıl ele alınacağı üzerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle büyük önem taşıyor.

Trump, askerlerle öğle yemeği yedi

Askeri törenle karşılanan Başkan Trump, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile birlikte ABD’nin Camp Humphreys Üssün’e giderek, buradaki askerlerle bir araya gelip öğle yemeği yedi.

Trump’ın programında, Güney Kore Devlet Başkanı’nın resmi konutu Mavi Ev’de ikili bir toplantının yapılacağı yer alıyor. İki lider görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Trump, Mavi Ev’de düzenlenecek akşam yemeğine eşi First Lady Melania Trump ile katılacak.

Odak noktası Kuzey Kore

Çarşamba sabahı Güney Kore Ulusal Meclisi’ne seslenecek Trump’ın odak noktasının muhtemelen Kuzey Kore’nin tehdidi üzerine olması bekleniyor. Trump, Pekin’e gitmek için ayrılmadan önce Seul Ulusal Mezarlığı’na çelenk bırakacak.

“Her şeye çözüm bulacağız”

Tokyo’dan ayrılmadan önce Trump, Twitter’dan attığı mesajda, “Güney Kore’ye gitmeye ve kibar bir beyefendi olan Devlet Başkanı Moon Jae-in’le görüşmeye hazırlanıyorum. Her şeye çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.

Tokyo’da iken, Kuzey Kore’ye ‘stratejik sabır’ süresinin tükendiği uyarısında bulunan Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin desteğini kazandıktan sonra Pyongyang’a kafa tutmak için askeri müdahale de dahil tüm seçeneklerin elde bulundurulduğunu belirtti.

Trump, Kuzey Kore’nin nükleer programını ‘uygar dünyaya ve uluslararası barış ve istikrara karşı bir tehdit’ olarak nitelendirdi.

Başkan Trump’ın, Japonya ile başlayan Asya turu bölgede silahlı çatışmaların yaşanabileceği korkularına sebep oldu.