Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Vatikan’dan ‘Diyalog’ ve ‘Barış’ çağrısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Papa Franciscus, İtalya’nın Başkenti Roma’da, Mısır Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmet el-Tayyip’i kabulünde bir takım açıklamalarda bulundu.

Papa yaptığı açıklamada, insanlar arası barış ve dinler arası diyaloğun yayılmasıyla savaşa götüren etkenlerin giderilmesi çağrısında bulundu. Vatikan ve Ezher’in dünya halklarının ortak yaşam kültürünü, barışı, karşılık anlayışı, adaleti ve eşitliği yaymak için yardımlaştığını vurguladı.

Ezher Şeyhi ve Papa arasındaki görüşme, doğu ve batı arasında, barış ilkelerinin korunması ve karşılık anlayış ile dünyanın farklı halklarının ortak yaşam kültürünü benimsemesini desteklemek amacıyla kültürel diyaloğun güçlendirilmesi gündemiyle gerçekleştirildi.

Ezher Şeyhi Ahmet el-Tayyip, dün yaptığı açıklamada, Papa Franciscus ile yapılan görüşmenin, dünya barışını ve Ezher Üniversitesi tarafından, geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen Dünya Barış Kongresi’nin sonuçlarını desteklemeyi amaçladığını ifade etti.

Papa Franciscus, Ezher Üniversitesi’nin Kahire’de düzenlediği Dünya Barış Kongresi’nin sonuç oturumunda bir konuşma yapmış ve daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi ile görüşme gerçekleştirmişti.

Roma’da gerçekleşen görüşmenin ana gündemini mezhepsel çatışmalar, dinci ve milliyetçi şiddet ile barış, karşılık anlayış, adalet ve eşitlik konuları oluşturdu.

Öte yandan, Şeyh Ahmet el-Tayyip, görüşme esnasında yaptığı konuşmada, dünyadaki çatışmaların sonlandırılması için bütün tarafların ciddi diyalog süreçlerine dahil olması ve bütün dinlerin fanatizm ve şiddetten uzak olduğunun vurgulanması gerektiğini söyledi.