Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere, AB’den çıkış tarihini belirlemek için yasa çıkarıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiliz hükümeti, dün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış tarihini belirlemek için yeni yasa çıkaracağını açıkladı.

İngiliz hükümeti, AB’den çekilmeleri hakkındaki yasa taslağını değiştirmeyi önerdi.

İngiltere Brexit Bakanı David Davis, “Vatandaşlar ve parlamento üyelerini dinledik. Ayrılma günü ile ilgili karışıklık veya endişeleri ortadan kaldırmak için bu değişikliği yaptık” dedi.

Müzakere süresinin 29 Mart 2019’da sona ermesine karar verilmiş, ancak kanunda açık bir hüküm verilmemişti.

AB’den ayrılmayı destekleyenlerin bu sürecin uzayacağına dair kaygılarını gidermek, muhaliflerin ise bu süreci ertelemesine ilişkin tavrının önüne geçmek için yeni yasa çıkarılıyor.

Başbakan Theresa May ve ekibi, Brexit kararından sonra, İngiltere’de çalışan AB ülkelerine ait vatandaşların ve AB ülkelerinde çalışan İngiliz vatandaşların durumu, bunun yanısıra şirketlerin veya gelecekteki ticaret anlaşmalarının koşulları üzerindeki etkisini hafifletmek için mücadele ediyor.

May, AB’den çıkış stratejisinin belkemiğini oluşturan çekilme yasası konusunda, parlamentoda zorlu bir görevle karşı karşıya.

May, haziran ayında parlamentodaki çoğunluğu kaybetmesine rağmen, kendi partisini birleştirme ve Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi’nin desteğini alarak yeni kanunu geçirmeye çalışacak.