Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rusya ve BAE ortak uçak üretmek için görüşmelerde bulundu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rostec Genel Müdürü Sergey Çemezov pazar günü, Rusya’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yolcu uçaklarının geliştirilmesine yönelik ön görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

BAE, Boing ve Airbus ile yarışacak nitelikte, hem büyük bir nakliye uçağı hem de MS-21-400 uçağıyla eş değer bir yolcu uçağı geliştirmek istiyor.

Çemezov, Dubai Havacılık Fuarı’nda yapılan röportajda “Ayrıntıların görüşülmesi için çalışma grubu oluşturulacak. Abu Dabi kraliyet prensi MS-21-400 uçağının üretilmesi talebini iletti” dedi.

Çemezov, Abu Dabi’nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed ve BAE Silahlı Kuvvetler Komutan Yardımcısı Raşid el-Şemsi ile bugün uçakların ve diğer işbirliği alanlarının ortak üretimini görüştüğünü bildirdi. Birçok Ortadoğu ülkesinin uçağa ilgi duyduğunu ancak belirli bir sözleşme yapılmadığını kaydeden Çemezov, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi bizim için önemlidir. Toplam sivil ve askeri satışlarımızın yaklaşık yüzde 48’ini oluşturuyor” dedi.

Çemezov, şubat ayında Abu Dabi’deki Uluslararası Savunma Fuarı’nda Rusya ve BAE’nin ortak bir uçak geliştirmek için görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı.