Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bahreyn 3 kişiyi Katar için casusluk yapmakla suçladı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahreyn Başsavcılığı, El-Vefak Hareketi’nin Genel Sekreteri Ali Selman’ın da aralarında bulunduğu 3 muhalifi “Katar’a casusluk yapmak” suçlamasıyla Yüksek Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Ali Selman, Hasan Sultan ve Ali el-Esved’in Bahreyn’e ekonomik, güvenlik ve askeri açıdan zarar vermek ile suçlandığı bildirildi. Savcılık, söz konusu isimlerin Bahreyn’e karşı düşmanca eylemlerde bulunmak için yabancı bir devletle iletişime geçtiğini kaydetti. Ayrıca, yabancı bir ülkeye, para karşılığında Bahreyn’in savunma ve askeri sırlarının verildiğini ifade etti. Savcılık, duruşma için de 27 Kasım tarihini verdi.

Suçlamaların dört şahidin ifadelerinden elde edilen delillere dayandırıldığını söyleyen Hamadi, sanık Ali Selman, Hasan Sultan ve Katarlı yetkililer arasında telefon görüşmelerinin yanı sıra, Bahreyn’e karşı düşmanca eylemler sergilemek için anlaşma yapıldığını da belirtti. El-Hamadi, başta Bahreyn olmak üzere birçok Arap ülkesini hedef alan Katar’ın benzeri birçok uygulamaya imza attığına dikkat çekti.

Açıklamalar, taraflar arasındaki iletişimin gerek yüz yüze gerekse telefon ve mektup yoluyla yapıldığı yönünde. Görüşmelerde ayrıca 2011 yılında Bahreyn’de yaşanan kriz döneminde ülkenin güvenliğini ve istikrarını korumakla görevlendirilen askeri hareketliliğe dair bilgi alış verişinde bulunulduğu da belirtildi. Katar’ın medya organlarını bu doğrultuda yönlendirdiği ve sanıkların medya organlarında gösterildiği vurgulandı.