Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap ülkelerinde online silah ticareti arttı! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

“Small Arms Survey” tarafından yeni hazırlanan bir rapora göre Arap ülkelerinde internet üzerinden silah satışı arttı. Raporun verilerine göre, bazı bölgeler online yasadışı yollarla silah satışı için “sıcak noktalar” haline geldi.

El-Mecelle dergisi, “Small Arms Survey” kurumu tarafından hazırlanan raporun sonuçlarına bu haftaki sayısında yer verdi. Rapora göre Arap bölgesinde internet aracılığıyla 1346 silah satışı yapıldı.

Silah satış anlaşmalarının cep telefonları ve sosyal ağ siteleri kullanılarak ABD, Çin, Belçika ve Türkiye de dahil olmak üzere 26 ülkeden silah satışı yapıldığı ortaya çıktı.

Silah satışının kaynağı ABD

Ayraca Rand Europe kurumunun araştırmasına göre internetten satışa sunulan silahların %60’ının kaynağı ABD. Avrupa ise silah kaynağının yaklaşık yüzde 25’ini oluşturuyor.

Arap bölgesindeki terörist gruplarında da faydalandığı bu ticaretin yaygınlaşması, bir çok Arap ülkesinin tanık olduğu “devrimler” sonrasında düzenli orduların ve resmi güvenlik güçlerinin depolarının yağmalanmasıyla bağlantılı görünüyor.

Mevcut verilere göre, bu yıl Ortadoğu’da Facebook üzerinden 6 binden fazla silah satış işlemi gerçekleşti ve bu rakamın büyümesi çok da uzak bir ihtimal olarak görünmüyor.

Açık artırmayla silah satışı yapılıyor

İngiliz kaynakları, iletişim siteleri yoluyla satın alınan silah kargolarının çoğunlukla termik füze ve uçaksavar füzelerinden oluştuğunu belirtti. Gazeteci Dan İfrit Suriye’de internet üzerinden bazı aşırıcı gruplar arasında açık artırmayla silah satışı yapıldığını bildirdi.