Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD, Kuzey Kore’yi ‘teröre destek veren ülkeler’ listesine ekledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin nükleer program üzerinde baskıyı artırmak için Kuzey Kore’yi ‘teröre destek veren ülkeler’ listesine dahil etme kararı aldığını açıkladı.

Kuzey Kore’yi nükleer silahlardan arındırmak üzere ülkeyle ilgili kritik bir adımı attıklarını belirten Trump, “Bugün ABD, Kuzey Kore’yi teröre destek veren ülkeler listesine ekledi. Bu yıllar önce yapılmalıydı” dedi.

Trump, “Kuzey Kore, dünyayı nükleer tahribatla tehdit etmekle birlikte, defalarca yabancı topraklarda suikastler de dahil olmak üzere uluslararası teröre destek verdi” dedi.

Trump, Beyaz Saray’daki kabine toplantısının ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Yarın Hazine Bakanlığı da Kuzey Kore’ye yönelik ek yaptırımlar açıklayacak” şeklinde konuştu.

Uygulanacak yaptırımların çok büyük olacağına işaret eden Trump, söz konusu yaptırımları ‘en üst düzey yaptırım’ olarak niteledi.

Kuzey Kore, daha önce, dönemin ABD yönetimi tarafından 2008 yılında ‘teröre destek veren ülkeler’ listesinden çıkarılmıştı.

ABD’nin, “teröre destek veren ülkeler listesinde, İran, Sudan ve Suriye bulunuyor. Kuzey Kore bu listeye eklenen dördüncü ülke oldu.