Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İslam Askeri Koalisyonu’nun üç dilde web sitesi açıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Teröre karşı İslam Askeri Koalisyonu’nun Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere üç dilde özel web sitesi açıldı.

Koalisyon’un fikri-entelektüel, medya, terörizmin finansmanı ile mücadele ve askeri alanındaki çalışmaları hakkında resmi bilgi ve veri sağlamak için www.imctc.org adresinin ziyaret edilebileceği belirtildi.

‘Fikri alanda’, İslam’ın evrensel mesajını muhafaza etmek ve radikal düşünceye karşı koymak için ılımlılık ve hoşgörü değerlerini desteklerken, ‘medya alanında’ terör örgütlerinin retorik ve iddialarını çürütmek için medya içeriği üretir.

Koalisyon, üye ülkelerdeki ilgili makamlarla işbirliği içinde; ‘terörizmin finansmanıyla mücadele etme’ amacıyla, yasal, düzenleyici ve operasyonel çerçeveler geliştirmek ve bilgi alışverişini kolaylaştırma yönünde çalışır.

‘Askeri alanda’ ise, askeri bilgilerin alışverişini kolaylaştırmak ve üye devletlerin terörle mücadele için askeri yeteneklerin oluşturulmasını kolaylaştırmaya katkıda bulunmak çabalarında bulunur.

41 İslam ülkesinin katılımıyla oluşturulan İslam Askeri Koalisyonu, teröre karşı mesaj, üye ülkeler arasında fikri, askeri ve terörün finansmanına karşı mücadele alanlarında işbirliği ve yardımlaşmanın artırılması amacıyla Riyad’da kuruldu.

Teröre karşı İslam Askeri Koalisyonu’nun sosyal medya hesapları ise şu adreslerden ziyaret edilebilir;

Twitter

IMCTC_AR @ Arapça

IMCTC_EN @ İngilizce

IMCTC_FR @ Fransızca

Facebook

IMCTC_AR Arapça

IMCTC_EN in English

IMCTC_FR Fransızca