Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’de 44 darbeci militan öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’in Lahic, Hacca, Taiz, el-Beyda ve el-Kubeyta cephelerinde, son 48 saatte Yemen Ulusal Ordusu ve darbeci militanlar arasında yaşanan çatışmalarda, 44 darbeci militan öldürüldü.

Askeri kaynakların, Şark’ul Avsat’a verdiği bilgiye göre, darbeci militanların Lahic, Asimah ve Şebve kentlerinde Yemen Ulusal Ordusu güçleriyle giriştikleri çatışmalarda, büyük kayıplar verdi. Nehm, Cevf ve Saada’da yaşanan çatışmalarda onlarca darbeci militan öldürülürken, operasyonlara Yemen’de Meşruiyeti Koruma Koalisyonu’na ait savaş uçakları ve Apachi helikopterleri de katıldı.

Koalisyon güçlerine ait Apachi helikopterleri, dün, Saada şehrinde bulunan darbeci militanlara ait silah depolarını vurdu. Askeri kaynaklar, Koalisyon uçaklarının hava saldırıları ve Yemen Ulusal Ordusu’na bağlı topçu birliklerinin ateşi sonucu Aleb bölgesinde darbeci militanlara ait silah depoları, askeri araçlar ve bir ikmal konvoyu imha edildi. Kettaf bölgesinde, koalisyon uçakları tarafından düzenlenen bombardımanlarda da çok sayıda militan öldürülürken, birçok askeri araç imha edildi.

Darbeci militanların Saha Komutanı öldürüldü

Yemen Ulusal Ordusu Beşinci Bölge Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, önceki gün yaşanan çatışmalarda, darbeci militanların Saha Komutanı Ebu Ali Zehra’nın öldürüldüğü bildirildi. Güvenilir kaynaklar, öldürülen Saha Komutanı Ebu Ali Zehra’nın üzerinden, kendisine bağlı güçler ve operasyon planlarıyla alakalı önemli bilgilerin yazılı olduğu belge bulundu.

Darbeci militanların, Ebu Zehra’nın cesedini almak için çeşitli girişimlerde bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu girişimler esnasında ordu güçlerinin darbeci milisleri hedef aldığı ve Husiler ile Ali Abdullah Salih’e bağlı 14 militanı öldürdüğü bildirildi.

Cevf ‘de çok sayıda zırhlı araç imha eldildi

Öte yandan, Yemen Resmi Haber Ajansı Saba’da yer alan habere göre, Cevf ilinin kuzeydoğusunda, dün akşam saatlerinde, Yemen Ulusal Ordusu ve darbeci militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların Sabrin denen bölgede yoğunlaştığına vurgu yapılan haberde, Yemen Ulusal Ordusu güçlerinin, darbecilere ait çok sayıda zırhlı aracı imha ettiği kaydedildi.

Haberde, Cevf ilinin doğusunda, darbeci militanlar tarafından, bir sivil yerleşim alanına yönelik düzenlenen top ateşi saldırısı sonucunda, bir kadının ağır yaralandığı ifade edildi.

El-Beyda’da ilerleme sağlandı

Yemen Ulusal Ordusu, el-Beyda ilinde ilerleme kaydederken, yerel halk ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, darbeci militanlar sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Görgü tanıkları, darbeci militanların bombardımanında bazı sivillerin hayatını kaybettiğini, bazı sivillerin ise yaralandığını aktardı.

Taiz’de 7 darbeci militan öldürüldü

Taiz’de ise Yemen Ulusal Ordusu birlikleri, son 24 saatte önemli bir ilerleyiş kaydederek, Husi militanların kontrolündeki bazı yerleşim alanları ve askeri mevzileri geri aldı. Yaşanan çatışmalarda, 7 darbeci militan öldürüldü. Taiz’deki askeri kaynakların, Şark’ul Avsat’a verdiği bilgiye göre, Yemen Ulusal Ordusu birliklerinin, darbeci militanlara ait mevzilere yönelik düzenlediği bombardımanlarda, 4 militan öldürüldü, 3 militan yaralandı. Ordu güçleri, bölgede bulunan Terba Kerba kasabasını ele geçirerek, darbeci milisler tarafından sivil yerleşim alanlarına döşenen mayınları temizlemeye başladı.

Yemen Ulusal Ordusu güçleri, el-Kubeyta kasabasının doğu ve batısında ilerleyiş kaydederek, darbeci militanların kontrolündeki Vadi el-Zekka bölgesine yaklaştı. Ordu güçleri ve darbeci militanlar arasında yaşanan çatışmalar sonucu, Cebel el-Kuhus ve Tebba Kerba bölgelerini ele geçirirken, onlarca militanı öldürdü. Çatışmalarda, 3 Ordu mensubu da yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin Salih, dün, Genelkurmay Başkanı Tahir el-Akili ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Genelkurmay Başkanı el-Akili’nin, Midi iline gerçekleştirdiği saha ziyareti hakkında istişareler gerçekleştirildi.

Çeşitli cephelerdeki son duruma dair bilgi alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Muhsin Salih, Yemen Ulusal Ordusu güçlerinin, darbeci militanlara karşı kazandığı başarıları övdü.