Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD yaptırımları, Venezuelalı hastaları vurdu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Venezuela, ABD tarafından uygulanan yatırımlar sebebiyle 35 bin 651 hastaya ilaç dağıtımı için bir program başlattı. Öte yandan doktorlar Venezuela’daki ilaç eksikliği oranının yüzde 95 olduğunu söylüyor.

Programdan yararlanabilmek için devlet tarafından temin edilen bir elektronik kartın temin edinilmelisi gerekiyor.

Venezuela Sağlık Bakanı Luis Lopez, resmi televizyon kanalında yaptığı açıklamada, ilaç dağıtımının 24 eyaletin 10’unda başladığını, kalan eyaletlere ise, gelecek hafta dağıtımların yapılacağını belitti.

Codevida Sağlık Grubu Başkanı Francisco Valencia, şu anki dağıtımdan daha fazlasının yapılması gerektiğini, özellikle, böbrek yetmezliği ve kanser gibi 300 bin civarı olduğu tahmin edilen kronik hastalıklardan şikâyetçi hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçların bulunamadığını bildirdi.

Hastalar ve hasta yakınları, geçtiğimiz günlerde Kanada, Hollanda, Peru ve ABD büyükelçilikleri önünde, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun bu ülkelere baskı uygulaması talebiyle yürüyüş ve protestolar gerçekleştirdi.

Venezuela hükümeti ise, ülkede bir insanlık krizinin varlığını inkar ediyor. Ancak ABD yaptırımlarının ilaç ithalatı ve dağıtım mekanizmalarını karmaşıklaştırdığını belirtiyor.

Öte yandan dünya piyasalarında petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, Venezuela hükümetinin en büyük döviz kaynağının erimesine sebep oldu.

Milyonlarca Venezuelalı, dünyanın en büyük ham petrol rezervleri olan bir ülkede ciddi oranda gıda ve ilaç sıkıntısı yaşıyor.