Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ariş’te güvenlik güçlerinin geçeceği yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Sina Yarımadası’nda yer alan Ariş kentinde güvenlik güçlerinin geçeceği yola kimliği belirsiz kişilerce yerleştirilen bir patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı, bölgenin güvenlik kordonuna alınıp trafiğe kapatılması sonrası, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Güvenlik güçleri, başka patlayıcı olması ihtimaline karşı bölgede yer alan diğer alanları da taradı.

Sina Yarımadası’ndaki Ariş’te cuma namazı sırasında bir camide önce intihar saldırısı düzenlenmiş, ardından silahla içeridekiler taranmış, bu saldırılar sonucunda 27’si çocuk 305 kişi hayatını kaybetmişti.

Mısır Cumhuriyet Savcılığı, DEAŞ terör örgütünün bayrağını taşıyan yaklaşık 30 silahlı adamın Cuma namazı sırasında ibadet edenlere ateş açtıklarını açıklamıştı.

11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana, dünyadaki en kanlı saldırılardan biri olan saldırı sebebiyle Mısırlılar hüzne boğuldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin “Şehitlerimizin intikamı alınacak” sözünden birkaç saat sonra, ordu, DEAŞ’ın Mısır kolu ‘Sina Vilayeti’nin bulunduğu mevkilere hava saldırıları gerçekleştirdi.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yaptığı yazılı açıklamada, hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiğini, Ariş’in Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldırganların içinde bulunduğu bazı araçları imha ettiğini belirtti.

Rufai, hava saldırısında araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Ordu sözcüsü, bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan bazı terör hücrelerinin de hedef alındığını kaydetti.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Cuma günü Ariş’in 40 kilometre batısında Sina’da bulunan Ravza camisine düzenlenen saldırının ardından ölü sayısının 305’e, yaralananların ise 128’e ulaştığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sisi, saldırının kurbanlarını onurlandırmak için bir anıt inşa edeceklerini açıkladı.

Öte yandan, Muhammed Mursi’nin Temmuz 2013’te görevden alınmasından bu yana, güvenlik güçleri ve aşırılık yanlısı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kuzey Sina’da yoğunlaşan bu şiddetli çatışmalar sırasında yüzlerce kişi öldürüldü.