Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mısır’da gerçekleştirilen operasyonda 11 terörist öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından, bugün yapılan açıklamada, Mısır Güvenlik Güçleri tarafından, terör örgütlerinin Mısır’ın güvenlik ve istikrarını bozmaya yönelik planlarını engellemek için düzenlenen operasyon kapsamında 6 teröristin yakalandığı, 11 teröristin ise öldürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada, Ulusal Güvenlik Birimi’nin Sina Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan terör örgütü liderlerinin takip edildiği bildirildi.

Yapılan takip sonucunda, söz konusu unsurların lojistik malzeme mevkilerinin tespit edildiği bilgisi verilen açıklamada, savcılık tarafından çıkarılan özel izinle bu unsurlara operasyon düzenlendiği ve 6 teröristin gözaltına alındığı ifade edildi.

İsmailiye ve On Ramazan şehirlerinde, teröristlere ait bir lojistik merkezin yanısıra, saldırılar için eğitim verilen bir merkeze baskın yapıldığına değinilen açıklamada, baskın üzerine teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu güvenlik güçlerinin de karşılık vermek zorunda kaldığı kaydedildi. Çıkan çatışmada, 11 terörist öldürülürken, aralarında tabanca, el yapımı patlayıcılar, F.N marka silahlar ve çok sayıda el bombası ile telsizin bulunduğu çok sayıda malzemenin de ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklama ayrıca, operasyonlar sonucunda, Sina’nın kuzeyindeki terör örgütlerine çeşitli silah ve patlayıcı temin eden bir çeteye ulaşıldığı ve 3 çete üyesinin gözaltına alındığı aktarıldı.