Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Aden’de bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi: 4 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen yerel kaynaklarından alınan bilgiye göre çarşamba günü ülkenin güneyinde bulunan Aden şehrinde bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Maliye Bakanlığı’na ait binanın hedef alındığı saldırıda dört sivil öldü, birçok kişi de yaralandı. DEAŞ’ın üstlendiği saldırıda binanın da ağır hasar aldığı belirtildi.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Aden’de Maliye Bakanlığı’nı hedef alan patlamanın hükümetin terörle mücadelesini engelleyemeyeceğini duyurdu.

Başbakan Dağr, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Herkes durumun kontrol altına alındığından, sağlık ekiplerinin Maliye Bakanlığı binasındaki yaralılara yardım ettiğinden, güvenlik güçlerinin ide binayı ve belgeleri koruduğundan emin olmalıdır” dedi. Yaralıların vakit kaybetmeden hastanelere nakledildiğini ifade eden Dağr durumu takip ettiğini ve terörü yok etmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. “İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçleri durumu yakından takip ediyor. Vatandaşları ve devlet kurumlarını korumak için daha yoğun güvenlik tedbirleri vaat ediyoruz” ifadesini kullandı. “Suçlu ve katiller var ve biz onları bulacağız” dedi.

Yemen Başbakanı, Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi başkanlığında kamu ve özel tesislerin ve vatandaşların korunması için derhal bir güvenlik planının yürürlüğe girmesi gerektiğini kaydetti. “Güvenlik ve askeri birimler geçici başkent olan Aden’de güvenliği sağlamak için daha fazla çaba göstermeli” ifadesini kullandı.