Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD’de bir NSA personeli, devlet sırlarını hacklemekle suçlanıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD hükümeti, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) internet korsancılığıyla mücadele biriminde çalışan bir personele, devlet sırlarını illegal yollarla nakletme suçlaması yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, dün yapılan açıklamada, Vietnam asıllı İn Nagia Houang Vu (67) adlı ve 10 yıldır NSA’da çalışan bir personelin NSA’nın veri saklama sisteminde bulunan bazı bilgileri kendi evindeki bilgisayara naklettiğini itiraf ettiği duyuruldu.

New York Times Gazetesi’nin haberine göre, Rus siber korsanlar, Houang’ın şahsi bilgisayarını hackleyerek, NSA tarafından geliştirilen bazı bilgisayar programlarını Kapersky internet güvenlik programında kullanmak üzere ele geçirdi.

ABD Adalet Bakanlığı ise, Houang’ın hassas ulusal güvenlik konularına dair rakamsal ve basılı bilgileri kendi evine naklettiğini açıkladı. Houang, bu bilgileri 2010 yılından 2015 yılında yakalanana kadar evinde sakladığını belirtti.

Bakanlık, Houang’ın bu işi neden yaptığı ve kaçırdığı belgelerden bazılarını sızdırıp sızdırmadığı hakkında ise bilgi vermedi.

Son iki yıl içinde veri kaçırmakla suçlanan üçüncü NSA personeli olan Houang, 10 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Wall Street Journal Gazetesi, Ekim ayında yayınladığı haberde, Rus hackerlerin, ismi bilinmeyen bir NSA personelinden, Kaskersky Lap tarafından geliştirilen bir antivirüs programını ele geçirdiği aktarılmıştı.

Gazeteye göre, 2015 yılında yaşanan bu olay ile Ruslar, ABD Yabancı Hesaplar Sistemini nasıl hackleyebileceklerini ve siber saldırılara karşı nasıl korunacaklarını keşfetti.