Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bağdat, DEAŞ’a karşı zaferini kutlamak için askeri geçit töreni düzenledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Başbakan Haydar İbadi tarafından dün açıklanan ‘DEAŞ’a karşı kazanılan zafer’i kutlamak için, bugün Bağdat’ta askeri bir geçit töreni düzenlendi.

Bağdat’taki bakanlıklar, elçilikler ve hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’de düzenlenen törene, Başbakan İbadi ve diğer devlet yetkilileriyle, bazı yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Askeri geçit töreninde orduya bağlı birimlerin yanı sıra polis teşkilatı da katılırken, Irak savaş uçakları da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

İbadi, DEAŞ’a karşı savaşta şehit düşen silahlı kuvvetleri mensuplarının aileleri ile ilgilenirken, gösteriye katılan bazı kadın ve çocuklar, savaşta öldürülen akrabalarının fotoğraflarını taşıdı.

Irak Başbakanı, tüm ülke topraklarının terör örgütü DEAŞ’tan kurtarıldığını belirterek, örgüte karşı zafer elde edildiğini açıklamış, “Zafer rüyamız gerçek oldu ve DEAŞ’a karşı zafer elde ettik. Ülkenin en uzak sınır noktasına kadar her yerine Irak bayrağını astık. Elinizle gerçekleşen bu zaferden dolayı sizi kutluyorum” demişti.

İbadi, DEAŞ’la savaşın sona ermesinden sonraki sürecin yolsuzlukla mücadele olacağının altını çizerek, “Yolsuzlukla mücadele, kurtarma operasyonlarının uzantısı olacak ve yolsuzluk yapanların Irak’ta yeri olmayacak” diye konuşmuştu.

Ülkede, söz konusu zaferden dolayı bugün tatil ilan edilmişti.

Uzmanlara göre, aşırılık yanlısı örgüt hala kan döküp Iraklılara zarar verebiliyor. Örgütün şimdi savunmasız sivillere karşı bireysel saldırılar ve patlamalar yaparak geri dönmesi bekleniyor.