Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Avrupa Parlemantosu, ‘Brexit’ müzakerelerinin başlamasını destekliyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Avrupa Birliği (AB), temsilci üyeleri, çarşamba günü İngiltere’nin Birleşmiş Milletler’den çıkışı için ikinci aşama olan müzakerelerin başlaması ve müzakerelerin yeterince ilerlediğini kabul ederek önergenin geçerli olması için oy kullanıldığı bildirildi.

AB liderleri, cuma günü İrlanda sınırları ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çekilip vatandaşlarının hakları konusunda yeterli ilerleme sağlanarak müzakerelerin bir sonra ki aşamaya geçmesini kesin olarak onaylandığı belirtildi.

Bugün, İngiltere’nin AB birliğinden çıkmasının sonuca ulaşmasını Avrupa Parlemantosu’nun 556 oy onay, 62 bağlayıcı olmayan muhalefet oyu ile kesin olarak onaylanacağı belli olduğu iletildi.

Avrupa Birliği Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, ikinci aşamanın kısa ve öz olacağını geçiş dönemine, iki taraf arasında ki gelecekte ki ilişkilere yönelik anlaşma tartışmalarına odaklanılacağını vurguladı.

“May cesur ve saygıyı hak ediyor”

Barnier, görüşmelerin çok zor geçeceğini çünkü İngiltere’nin çıkışının etkileri çok ciddi olduğunu belirterek İngiltere Başbakanı Theresa May’ın cesur ve saygıyı hak ettiğini vurguladı. Ayrıca müzakereler ilerleyene kadar İngiltere’nin yükümlülüklerinden uzak duramayacağını bildirdi.

Geçtiğimiz hafta İngiltere, birlikten çıkış için ödemesi gereken fonlarla ilgili şartların kabulü, vatandaş hakları, İrlanda sınırı gibi zorlu meseleler üzerinde anlaşma sağlayarak müzakerelerin ikinci aşamaya taşınması için anlaşılmıştı.

David Davies, May’i sert bir dille eleştirdi

Avrupa Parlemantosu tarafından perşembe günü verilen karara Brexit dosyası sorumlusu David Davies, geçen hafta yaptığı konuşmada, müzakerelerin zayıflama riski olduğunu belirterek İngiltere Başbakanını sert bir dille eleştirdi.

Davies, altı ay süren zorlu müzakerelerden sonra ilk anlaşmanın Avrupa birliği için amaçsal olduğunu ve yasal olarak bir bağlayıcı olmadığını belirtti.