Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

DEAŞ’ın Fırat’ın batısındaki saldırıları sürüyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye rejim Kuvvetleri, Fırat’ın batı kıyısından Salihiye’ye kadar uzanan bölgedeki silahlı muhaliflere yönelik operasyon düzenlendiği duyurdu.

Rejim ve Rus uçaklarının şiddetli bombardımanı devam ediyor. Deyr-i Zor bölgesindeki göç edilmeye zorlanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), DEAŞ’ın hafta sonu boyunca Ebu Kemal’de ve batısındaki diğer bölgelerde rejim kuvvetleri ile girilen çatışmalarda çok sayıda muhalifin öldüğünü duyurdu.

Gözlemevi, DEAŞ ve rejim güçlerinden ölenlerin sayısını ise yaklaşık 120 olarak aktardı. Ölenlerin 67’sinin Arap ve Asya uyruklu olduğu, aralarında muhaliflerin lider kadrosundan da isimler bulunduğu vurgulandı.

DEAŞ üyelerinin en az 52’sinin de kendini patlattığı belirtildi.

Bölgeden gelen haberler Fırat’ın doğu kıyısında, DEAŞ tarafından ele geçirilen köylere rejim güçleri tarafından bombalamaların başlatıldığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu yönünde.

Esed güçleri ve İranlı milisler, bu ay başlarında Ebu Kemal bölgesinin Siyal kasabasındaki sivil ailelerin sınırdışı edilmesini sağlamıştı.

Deyr-i Zor’da ki aktivistler, şiddetli hava saldırılarına maruz kalan kasaba sakinlerinin son 30 gün içinde yaklaşık yüzde 90’ının, yani 30 bin sivilin göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.