Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kral Selman bin Abdulaziz Kitap Ödülleri, sahiplerine takdim edildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kral Selman bin Abdulaziz, ‘Kral Selman bin Abdulaziz Kitap Ödülü’ 2016 yılı 3. dönem kazananlarına ödüllerini verdi. Kral Selman törende, 2017 yıl 7. dönemi çalışmalarında, Arap Yarımadası’nın tarihine yönelik araştırmalar yapılması talebinde bulundu. Yemame Sarayı’ndaki törene, ödül kazananların yanı sıra Krallık Divanı Genel Sekreteri Danışmanı Fahd El-Semari’nin de katıldı.

Törende ödül kazananları tebrik eden Kral Selman, kazananlardan Arap Yarımadası tarihine yönelik çalışmaların yanı sıra ulusal medeniyet tarihi ve kültürel değerler üzerine araştırmalar yapmalarını istedi. Törende, Dr. Muhammed bin Faris Cemil, Dr. Abdulaziz el-Raşid ve Dr. Gerald Smith’te üstün başarı göstergesi olarak takdir diplomalarını ve dönem burslarını takdim edildi.

Kral Abdulaziz Kitap Ödülü’nü kazananlar; Dr. Iman bin İbrahim Kaifi, Dr. Abdurrahman bin Hasan el-Mahseni, Dr. Ahmed bin Muhammed Al-Abbudi, Dr. Abdurrahman bin Ahmed Heijan, Dr. Abdullah bin Serrac Ömer, Dr. Bender Raşid el-Hayyun, Abdullah bin Muhammed el-Şareh ve Dr. Jeff Nikolas Bailey.

Kitap ödülü ve tarihi Arap Yarımadası araştırma ve eğitim bursunu kazananlar; Dr. Abdullah bin Abdurrahman el-Harran, Dr. Talal bin Halid el-Tarifi, Dr. Ahmed Aidarous, Dr. Menal bint. Avad El-Maritıb, Dr. Nayef bin Ali el-Şerari, İbrahim bin Hasan bin Meşbi ve İbtisam bint. Hasan el-Zahrani.

Ödül törenine Devlet Bakanı, Bakanlar Kurulu Üyesi ve Kraliyet Mahkemesi Başkanı Halid el-İsa ve İçişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de katıldı.