Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BAE’deki yoğun sis nedeniyle uçuşlar ertelendi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan binlerce yabancının, Noel için ülkelerine seyahat etmeye hazırlandığı bugünlerde, ülkedeki sis dalgası nedeniyle onlarca uçuşun iptal edildiği açıklandı.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nda 15’den fazla uçuş seferi iptal edilirken, havaalanında kalkmakta olan uçaklardan da 60’ının seferi ertelendi.

Emirates Havayolları’nın web sitesinden yapılan duyuruda, “24 Aralık sabahı yaşanan yoğun sis nedeniyle, Dubai Uluslararası Havalimanı’na gidiş ve geliş uçuşlarından, Tahran, Budapeşte ve Hong Kong da dahil olmak üzere farklı şehirlere yapılan 10 uçuş iptal edildi” bilgisi yer aldı.

Duyuruda, Dubai Uluslararası Havalimanı’na gelecek yolculara, havaalanına gitmeden önce, uçuş tarifelerini yeniden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

BAE’nin çoğu bölgesinde nem seviyesinin yüzde 95 oranına yükselmesiyle birlikte, cuma gününden bu yana ülkede yoğun sis dalgası yaşanıyor.

Polis, meterolojinin iki gün daha süreceğini bildirdiği yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin azalacağını belirterek dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Dubai polisi Twitter hesabından, “Dubai Emirliği’nde her yerde yoğun sis var. Lütfen dikkatli olun ve araçlar ile aranızda yeterince mesafe bırakın” açıklamasında bulundu.

Hava trafiğinde aksaklıklar, Dubai’de ve diğer emirliklerde yaşayan çok sayıdaki yabancının, Noel akşamını kendi ülkelerinde geçirmek istemesi nedeniyle ortaya çıktı.

Ayrıca BAE, özellikle de Dubai’ye yıl sonuna kadar çok sayıda turistin gelmesini bekliyor.