Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

El-Beyda’da ki stratejik bölgeler, Husilerden alındı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen Ulusal Ordu’su, dün El-Bayda kentindeki (başkent Sana’nın 268 km güneydoğusunda) stratejik bölgeleri Husilerin elinden kurtardı. Yemen Ulusal Ordusu’na ait 26sepnews’in haberine göre Ulusal Ordu ve Halk Direniş güçleri, Husi milisler ile savaşın şiddetli bir şekilde sürdüğünü aktardı.

Hükümete bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şebva’nın Beyhan ile Beyda’nın Numan ilçelerinde Husiler ile yaşanan şiddetli çatışmalarda hükümet güçlerinden yedi asker yaşamını yitirdi, on iki askerse yaralandı. Husilerden de ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.

Şebva’nın tamamı Ulusal Ordu’nun kontrolünde

Ulusal Ordu, Şebva’nın Beyhan ilçesinde de Husilerin son mevzisi Vadi Har bölgesinin kurtarıldığını, Şebva’nın tamamen meşru ordunun kontrolüne geçtiği aktarıldı.

El-Beyda’ya bağlı Erhib, Mesur, Şitar gibi bazı köylerde Husi milis güçlerin elinden alındı.

Stratejik noktalar ele geçirildi

Bu gelişmelere eş zamanlı olarak Ulusal Ordu, Suudi Arabistan’ın öncülüğünü yaptığı koalisyonun desteğiyle de büyük çapta operasyonlar yaptı. Bu operasyonlarda Husilerin elindeki bazı stratejik yerler ele geçirildi. Bu yerler içinde Nehm’in kuzeyinde uluslararası Sana havalimanına bakan bölge de bulunuyor. Bu ilerlemeye kuzeydeki El-Cavf bölgesindeki zaferler de eşlik ediyor.

Darbeciler ait füzeler imha edildi

Öte yandan el-Arabiya kanalı, dün son dakika haberlerinde, “Milisler tarafından Sana’ya atılan bir roketin imha edildiğini ve böylelikle 48 saat içerisinde darbecilerin ikinci kez Yemen kuvvetlerine attığı füzenin imha edildiğini” bildirdi.