Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Tunus ve BAE arasındaki uçak krizi sürüyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Tunus Ulaştırma Bakanı Rıdvan Iyara, ülkesindeki yetkililer ve ‘Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait hava yolları şirketi ‘Emirates Havayolları’ arsasında uçuşların yeniden başlaması için gerçekleştirilen müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini açıkladı.

Iyara yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar ve yolcuların çıkarları söz konusu olduğundan kriz daha fazla uzamamalı” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Pazar gün, Emirates Havayolları şirketinin, yolcuların güvenliğini tehdit ettiği için, Tunuslu kadın yolcuların uçaklarına binmesini engelleme kararı sonrası, Tunuslu yetkililer, BAE ile olan uçak seferlerini askıya alma kararı almıştı.

Bunun üzerine, Tunus’a sefer düzenleyen tek BAE havayolu şirketi Emirates Havayolları, bir sonraki duyuruya kadar Tunus’a gerçekleştirilen seferlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Tunus Devlet Başkanı Sözcüsü, BAE ile ilgili kararın, Tunus pasaportu taşıyan kadınların saldırıya uğramasından endişe edilmesi nedeniyle alındığını açıkladı.

Tunus’taki Emirates temsilcileri ve yerel yetkililer arasında, geçtiğimiz hafta krize çözüm bulmak için gerçekleştirilen toplantılar sonrasında, hiçbir gelişme kaydedilemediği belirtildi.

Tunus yetkilisinin verdiği bilgilere göre, gelecek haftada krizin çözümü için görüşmeler devam edecek.