Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan Hac Bakanı, Türk ve İranlı yetkilerle bir araya geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed Salih Benten, dün, Cidde’de İran İslam Cumhuriyeti Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Hamid Mahmudi ile bir araya geldi. Görüşmede, 2018 yılı hac sezonu için İran’dan gelen hacı adaylarının ibadetleriyle ilgili bir dizi konu, gereken hizmetlerin sağlanması meselelerini ele alındı.

Ayrıca Bakan Benten, Cidde’de Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbaş ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Erbaş, Suudi Arabistan hükümeti tarafından hacılar ve ziyaretçilere sunulan hizmetlere övgüde bulundu.

Söz konusu görüşmeler, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın Arap ve İslam ülkeleri ve Müslüman azınlıkların bulunduğu ülkelerin heyetleri ile hac ibadetlerinin sorunsuz yapılabilmesi için gerekli hizmet ve kolaylıkları sağlama konularının ele alındığı her yıl düzenli olarak yapılan toplantılar kapsamında gerçekleşti.

Hac ve Umre Bakanlığı’nın yıllık olarak gerçekleştirdiği bu toplantılar, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in, hac ve umre ibadetlerini yapmak üzere Kutsal topraklara gelen tüm hacılara gereken hizmet ve kolaylığın sağlanması için verdiği talimatlar ile gerçekleşmekte.