Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sudan, ABD’li bir kızı taciz etmekle suçlanan diplomatını cezalandırdı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Sudan Dışişleri Bakanlığı, New York’ta Birleşmiş Milletler’de daimi görevde bulunan Sudanlı diplomatı ekim ayında ABD’li bir kızı taciz ettiği iddialarının ardından cezalandırdı. Diplomat, üç ayrı idari para cezasına çarptırıldı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı’ndan Şarku’l Avsat’a yapılan açıklamada söz konusu tacize dair kesin bir kanıta ulaşılamadığı ancak Sudanlı diplomatın tavırlarının uygunsuz olduğu belirtildi. Davranış kurallarını ve sivil hizmeti ihlal etmesi nedeniyle kendisinin cezalandırıldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Garibullah el-Hadar adına yapılan açıklamaya göre Soruşturma Komisyonu, diplomatın 8 Ekim’de New York’ta bir bara girdiği bilgisine ulaştı. Bu davranışın sivil hizmet düzenlemelerine ve diplomatik çalışmaya aykırı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Soruşturma Komisyonu’nun diplomatın görev seviyesinin 2. sekreterlikten 3. sekreterliğe düşürülmesine karar verildiği kaydedildi.

Komisyon, diplomatın üç sene boyunca terfi ve nakil isteğinin reddedilmesini önerdi. Ayrıca kamu hizmeti düzenlemelerine ve kanunlarına aykırı herhangi bir davranışta bulunması halinde görevine son verileceği uyarısında bulunulduğu aktarıldı.

Soruşturma Komisyonu, taciz iddiasının ispatlanmadığını belirtti ve “Sanığın taciz suçu işlediğine dair herhangi bir kanıt yok” açıklamasında bulundu. Konunun iki ay boyunca ayrıntılı bir biçimde soruşturulduğunu kaydetti.

ABD medyası, 23 yaşındaki genç kızın elini tutan ve dans ederken tacizde bulunan diplomatın gece yarısı 2’de barda olduğunun kayıt altına alındığını yazdı. Kız tarafından polise verilen bilgide diplomatın kaçmaya çalışırken polise yakalandığı ancak diplomatik dokunulmazlığından dolayı serbest bırakıldığı belirtildi.